Поїздка в Кривче

2013-06-08

/Files/images/DSCN0957.JPG

Поїздка в Кривче

08.06.2013 р. учні 5-А та 6-Б класів побували в печері Кришталева у с. Кривче.

Кришталева печера знаходиться неподалік с. Кривче Борщівського району. Це найбільш досліджена печера в Тернопільській області, в її галереях проведено освітлення і обладнано для відвідування туристами. Загалом довжина дослідженних ходів складає близько 22 км, а розроблений туристичний маршрут – 2.8 км. За незвичну красу, Кришталеву печеру, називають підземною перлиною Поділля.

На початку стіни та склепіння Кришталевої печери виблискують кришталиками темно-коричневого гіпсу, вимиті водами стародавнього Сарматського моря. Ідемо далі. І в коридорі Див натрапляємо на загадкові дива. Здається, що все довкола вкрито інеєм, чудернацькими пальмовими гіллями, листями папороті і бурштину.

У залі Скель віднайти комфортну для ніг стежину стає важко – спостерігаємо скупченням кам’яних глиб, та хаотично розкиданими кам’яними пірамідами. У Зоологічному залі, на нас очікують не рукотворні скульптури сови, дельфіна, миші, орла та інших чарівних створінь. Підземний світ балансує між казкою і реальністю. грот Кам’яних Сліз , Зал Буйвола, лабіринт Кам’яних Квітів, Дружби (є навіть Преси!), зали Завалів, Втрачених сподівань– це лиш частинки мозаїки підземних маршрутів печери, кожна з яких – неповторна і має свою історію та легенду.

Кiлькiсть переглядiв: 242

Коментарi