• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Конференція «Василь Сухомлинський. Його вічний слід на землі»

Конференція «Василь Сухомлинський. Його вічний слід на землі»

2018-10-30

/Files/images/foto_2018/45000662_932539900264925_1082760374853304320_n.jpg

30.10.2018 у Трибухівській ОТГ відбулася конференція «Василь Сухомлинський. Його вічний слід на землі».

Захід був організований за участю відділу освіти, культури, молоді та спорту Трибухівської сільської ради, Трибухівської ЗОШ І-ІІІ ст., Пишківської ЗОШ І-ІІ ст. та Трибухівського будинку культури.

На початку конференції усіх учасників привітав Ковдрин Олег Іванович, голова Трибухівської ОТГ, та побажав усім продуктивної та пізнавальної роботи.

«Людина народжується на світ не для того, щоб зникнути безвісною пилинкою. Людина народжується, щоб лишити по собі слід вічний…»

Ці мудрі слова належать Василю Сухомлинському, корифею української педагогіки, гуманісту, неперевершеному знавцеві дитячих і вчительських сердець, який направду залишив людству величезний педагогічний і науковий спадок.

28 вересня 2018 року Великому педагогу сучасності виповнюється 100 років від його дня народження.

На початку конференції усі присутні переглянули фільм «Василь Сухомлинський – автобіографічні дані» та послухали музичне вітання «Спасибі вчителю Василю Олександровичу Сухомлинському» у виконанні П'янтківської Ірини і Семців Ольги.

З доповідями на визначену тему виступили:

Задерей Ірина Іванівна – в.о. начальника відділу освіти, культури, молоді та спорту Трибухівської сільської ради – «Спадщина Сухомлинського, як джерело збагачення сучасної педагогічної науки»;

Кондратюк Ганна Іванівна – вчитель зарубіжної літератури Пишківської ЗОШ І – ІІ ст. – «Використання спадщини Сухомлинського на уроках зарубіжної літератури»;

Нагайовський Іван Михайлович – вчитель фізичної культури Трибухівської ЗОШ І – ІІІ ст. – «В.О. Сухомлинський про фізичну культуру та здоров’я»;

Нетреб’як Ярослава Ярославівна – вчитель української мови Трибухівської ЗОШ І – ІІІ ст. – «Роль В.О. Сухомлинського у розвитку української мови»;

Пискливець Галина Іларіївна – заступник директора з навчально-виховної роботи Трибухівської ЗОШ І – ІІІ ст. – «Ідеї здоров’я збережувальної педагогіки В.О. Сухомлинського та їх утілення у практику сучасної школи»;

Гецнар Леся Іванівна – вчитель зарубіжної літератури Трибухівської ЗОШ І – ІІІ ст. – «Школа – це насамперед читання: вдумливе, зосереджене, таке, що захоплює розум і серце»;

Блаженко Рома Михайлівна – вчитель початкових класів Трибухівської ЗОШ І – ІІІ ст. «Робота з дітьми з особливими освітніми потребами за ідеями В.О. Сухомлинського»

Пастущак Ірина Володимирівна - психолог Трибухівської ЗОШ І – ІІІ ст. – «Соціально-психологічні аспекти управління закладом освіти на сучасному етапі»;

Катеринчук Ореста Дмитрівна – директор Трибухівської ЗОШ І – ІІІ ст. – «Впровадження нових педагогічних технологій в практику роботи сучасної школи»;

Олійник Наталя Михайлівна - заступник директора з виховної роботи Трибухівської ЗОШ І – ІІІ ст. – «Впровадження ідей В.О. Сухомлинського в сучасну виховну роботу з використанням ІТ технологій».

Найбільш цікавими та змістовними були виступи Задерей І.І., Кондратюк Г.І., Гецнар Л.І., Блаженко Р.М., Пискливець Г.І.

«Завдання педагога полягає в тому, щоб підвести дітей до дверей життя, дати ключ і навчити учня користуватися цим інструментом». Ці слова Великого педагога-новатора звучать особливо актуально сьогодні, коли відбувається становлення Нової української школи.

Проведення таких конференцій по всій Україні свідчить про те, що праці Василя Сухомлинського не залишилися поза увагою сучасних педагогів і батьків, є дійсно вартісним здобутком вітчизняної науки й культури.

Василь Олександрович своєю творчістю, своєю працею, своїм подвижницьким життям продовжує об’єднувати педагогів різних країн, а найперше – вчителів його рідної землі.

В кінці конференції було проведено обговорення викладеного матеріалу та прийняті рекомендації щодо впровадження ідей В.О.Сухомлинського в освітній процес та подано деякі рекомендації Міністерству освіти і науки України щодо удосконалення діючої системи освіти та впровадження нової реформи.

Особливої подяки заслуговує Качур Марія Іванівна за вміло організовану роботу. Завдяки її зусиллям конференція виявилася цікавою та ефективною.

А також дякуємо усім учасникам конференції, присвяченої 100-річчю від дня народження В. О. Сухомлинського, за змістовні доповіді, приємні враження та позитивні емоції.


Кiлькiсть переглядiв: 180

Коментарi